Ταλίν (Εσθονία): Πολυσύχναστος δρόμος κλείνει τα βράδια για να περνούν οι βάτραχοι

Πηγή: Lifo

Πολυσύχναστος δρόμος στο Ταλίν είναι κλειστός τη νύχτα για όλο τον Απρίλιο, προκειμένου χιλιάδες βάτραχοι να μπορούν να πηγαίνουν στις περιοχές που ζευγαρώνουν χωρίς να κινδυνεύουν από τα αυτοκίνητα. Συνήθως την άνοιξη εθελοντές βοηθούν στη μεταφορά των βατράχων μακριά από τους δρόμους στην πρωτεύουσα της Εσθονίας. Με αυτό τον τρόπο έχουν σωθεί 97.000 εκπρόσωποι του είδους τα προηγούμενα χρόνια, συμπεριλαμβανομένων 2.000 που σώθηκαν πέρυσι σε αυτό τον δρόμο στο Ταλίν.

Όμως, εξαιτίας της πανδημίας αυτού του είδους η βοήθεια είναι αδύνατη φέτος. Έτσι, το κλείσιμο δρόμων είναι η μόνη «σανίδα σωτηρίας» για τους βατράχους. «Οι βάτραχοι υπήρχαν εδώ πριν από τον δρόμο. Τώρα οι λίμνες στις οποίες αναπαράγονται βρίσκονται από τη μια πλευρά του δρόμου και το μέρος που ξεχειμωνιάζουν στην άλλη. Επομένως, είναι αναγκασμένοι να διασχίζουν τον δρόμο», δήλωσε η Κρίστεν Σάαρμ, εθελόντρια του Εθνικού Ταμείου της Εσθονίας.

Λόγω της θερμής επιφάνειας του δρόμου οι βάτραχοι γίνονται νωθροί και αργοί, με αποτέλεσμα να βρίσκονται εκεί έως και 300 κάθε φορά και να κινδυνεύουν από τα αυτοκίνητα. Το Ταλίν εξετάζει το ενδεχόμενο να κατασκευάσει σήραγγα κάτω από τον δρόμο, προκειμένου να μπορούν να περνούν από εκεί οι βάτραχοι, ή να φτιάξει μια λίμνη στην πλευρά όπου ξεχειμωνιάζουν τα αμφίβια.

Διαβάστε επίσης:

Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments