Νέα Ζηλανδία: Πόλη κλείνει δρόμο για την προστασία του θαλάσσιου λέοντα

Πηγή: Lifo

Πόλη στη Νέα Ζηλανδία αποφάσισε να κλείσει έναν πολυσύχναστο δρόμο για ολόκληρο μήνα, προκειμένου να προστατευθεί θαλάσσιος λέοντας και το μικρό της. Η απόφαση αυτή ελήφθη στην πόλη Νουνεντίν, τη δεύτερη μεγαλύτερη του Νότιου Νησιού της Ν. Ζηλανδίας. Το δημοτικό συμβούλιο ανακοίνωσε ότι κλείνει ο δρόμος προκειμένου «να τον χρησιμοποιούν με ασφάλεια κάποιοι ιδιαίτεροι κάτοικοι».

«Ένας θαλάσσιος λέοντας και το μικρό της εγκαταστάθηκαν στο γήπεδο γκολφ δίπλα στον δρόμο και τον διασχίζουν τακτικά, για να πάνε στην παραλία», ανέφερε το δημοτικό συμβούλιο, ενημερώνοντας τους πολίτες ότι μπορούν να επισκεφθούν την περιοχή με τα πόδια ή το ποδήλατο, αλλά τους ζήτησε να «δώσουν χώρο» στα ζώα, μένοντας σε απόσταση τουλάχιστον 20 μέτρων. «Οι θαλάσσιοι λέοντες της Ν. Ζηλανδίας είναι υπό εξαφάνιση και ένα από τα πιο σπάνια είδη θαλάσσιου λέοντα στον κόσμο», επισημαίνει στην ίδια ανάρτηση ο δήμος.

Η πόλη Νουνεντίν, με περίπου 120.000 κατοίκους, τακτικά κλείνει δρόμους κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, προκειμένου να τους διασχίζουν με ασφάλεια τα άγρια ζώα, αλλά αυτό συνήθως γίνεται για 1-2 ημέρες. Η τωρινή απόφαση, για το κλείσιμο του δρόμου για ένα μήνα, επικροτήθηκε από τους ντόπιους, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που κάλεσαν το δημοτικό συμβούλιο να το κάνει μόνιμο, προκειμένου να προστατευθούν πολύτιμα άγρια ζώα.

Οι θαλάσσιοι λέοντες -που μπορούν να φτάσουν έως και τα 200 κιλά- γεννούν στην πόλη και γύρω από αυτή από το 1993. Φέτος αναμένονται τουλάχιστον 20 μικρά στην πόλη. Αυτά που γεννιούνται εκεί αργότερα επιστρέφουν για να κάνουν τα δικά τους μικρά στην περιοχή, μερικές φορές σε αποθήκες σε φάρμες, σε περιφραγμένους χώρους για άλογα ή δίπλα σε αυτοκινητόδρομους.

Διαβάστε επίσης:
Νέα Ζηλανδία: Χωριό σβήνει τα φώτα δρόμου για να σώσει σπάνιο είδος πουλιών

Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments