Ουγγαρία: Ποτάμια εισαγόμενου πλαστικού από γειτονικές χώρες

Πηγή: Green Agenda

Τεράστιους «τάπητες» πλαστικού έφεραν στην επιφάνεια ενός ποταμού στην Ουγγαρία ύστερα από πλημμύρες. Τα εισαγόμενα πλαστικά, σύμφωνα τουλάχιστον με τις ουγγρικές πηγές, προέρχονταν από τις γειτονικές Ρουμανία και Ουκρανία προς τις οποίες η Βουδαπέστη έχει επανειλημμένα απευθύνει εκκλήσεις να περιορίσουν τη μόλυνση. Έτσι, έως τη Δευτέρα, οι ουγγρικές αρχές είχαν απομακρύνει 500 κυβικά μέτρα σκουπιδιών από τους ποταμούς Τίσα και Σόμες.

Τα πλαστικά μπουκάλια κατέφθασαν στην Ουγγαρία στον ποταμό Τίσα από την Ουκρανία από όπου και πηγάζει και στον ποταμό Σόμες από τη Ρουμανία εκτιμούν Ούγγροι μηχανικοί. Στο Τιβαντάρ, ένα χωριό κοντά στον Τίσα, ακόμη και τώρα κάθε λεπτό επιπλέουν 50 έως 70 μπουκάλια, ενώ αντίστοιχα νούμερα καταγράφονται στον ποταμό Σόμες.

Αν και μεγάλο τμήμα των απορριμμάτων που εντοπίστηκαν στα ποτάμια είναι οργανικό, όταν η στάθμη ανεβαίνει, τα οικιακά απόβλητα από παντόφλες έως τηλεοράσεις, αρχίζουν να εμφανίζονται δίπλα στα χιλιάδες πλαστικά μπουκάλια. Η πλωτή ρύπανση έφτασε στα σύνορα της Ουγγαρίας την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που ανάγκασε για 6η φορά μέσα σε ενάμιση χρόνο να επιστρατευθούν τα συνεργεία καθαρισμού.

Διαβάστε επίσης:
Βοσνία – Βουλγαρία: Τόνοι σκουπιδιών συγκεντρωμένοι σε φράγματα

Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments