Ελλάδα: Το νέο (αντι)περιβαλλοντικό νομοσχέδιο σε σκίτσα

Jo Di Graphics

Το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο-έκτρωμα της ελληνικής κυβέρνησης με τίτλο, «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας», ψηφίστηκε την Τετάρτη 5 Μαΐου 2020. Ενδεικτικό της «αναπτυξιακής» στόχευσής του αποτελεί το γεγονός ότι οι μόνοι σύμφωνοι με αυτό είναι οι εκπρόσωποι των επιχειρηματικών lobby που πρόκειται να επωφεληθούν (αιολικά πάρκα, εξορύξεις κλπ), σε αντίθεση με το σύνολο των περιβαλλοντικών οργανώσεων και εκατοντάδων συλλογικοτήτων για την προστασία της φύσης.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι η κατάθεση προς συζήτηση του νομοσχεδίου έγινε σε μια περίοδο κατά την οποία η Βουλή υπολειτουργεί λόγω της πανδημίας, παρά τις εκκλήσεις των περιβαλλοντικών οργανώσεων και ενώ κανένα άλλο νομοσχέδιο δεν συζητείται αυτή την περίοδο. Περισσότερα για τις εφιαλτικές προβλέψεις του ν/σ μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Ακολουθούν οι σχετικές δημιουργίες Ελλήνων σκιτσογράφων…

Τάσος Αναστασίου
Τάσος Αναστασίου
Τάσος Αναστασίου
Γιάννης Αντωνόπουλος
Γιάννης Δερμεντζόγλου
Γιάννης Δερμεντζόγλου
Γιάννης Δερμεντζόγλου
Γιάννης Δερμεντζόγλου
Πάνος Ζάχαρης
Πάνος Ζάχαρης
Χρήστος Μακροζαχόπουλος
Γιώργος Μικάλεφ
Βασίλης Παπαγεωργίου
Γιάννης Χαρκούτσης
Γιάννης Χαρκούτσης
Lobonium
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] -παρ’ όλη την έντονη αντίθεση αντιπολίτευσης και οικολογικών οργανώσεων– έρχεται να αντιστρέψει την υπάρχουσα κατάσταση. […]