Βρετανία: Φυσιολάτρης κατέγραψε 573 είδη σε «έναν συνηθισμένο κήπο»

Πηγή: Lifo

Ένας φυσιολάτρης κατέγραψε 573 διαφορετικά είδη εντόμων, πουλιών, φυτών και ζώων σε έναν κήπο «συνηθισμένου μεγέθους», στο Κέιμπριτζ, μέσα σε διάστημα τριών ετών.

Ο Paul Rule συμμετείχε σε μία μελέτη που διοργανώθηκε το 2016 από το Cambridge Natural History Society με στόχο την εξερεύνηση της αστικής πανίδας και χλωρίδας. Το αγαπημένο του εύρημα ήταν ένα «παράξενο έντομο», το asiraca clavicorni. Υπό μελέτη βρίσκονται τα αποτελέσματα από 64 κήπους. Παράλληλα, ευρήματα υποδεικνύουν άγνωστες έως σήμερα φωλιές ασβών σε απόσταση ενός μιλίου από το κέντρο της πόλης.

Asiraca clavicorni

Ο 66χρονος Rule δήλωσε πως δεν περίμενε να βρει «τόσα πολλά σε έναν κήπο συνηθισμένου μεγέθους». Σύμφωνα με το BBC ο κήπος του Rule έχει έκταση 330 τετραγωνικά μέτρα. «Όταν βλέπω κάτι που δεν γνωρίζω θέλω να το ταυτοποιώ». Κατά τη διάρκεια της έρευνας κατέγραψε 548 είδη και στις ημέρες του lockdown πρόσθεσε άλλα 24.

O συνταξιούχος μηχανικός είπε πως πάντα ενδιαφερόταν για την άγρια ζωή, ειδικά για «ό,τι είχε έξι έως οκτώ πόδια». Ο ίδιος κατάφερε να καταγράψει 412 έντομα, ανάμεσά τους και 272 είδη σκόρου. Για την αναγνώριση των εντόμων καταφεύγει στο διαδίκτυο και σε ειδικούς, ενώ διατηρεί και εκτεταμένη βιβλιοθήκη.

Ανάμεσα στα θηλαστικά που επισκέφθηκαν τον κήπο του Rule ήταν μία αλεπού, σκαντζόχοιροι και νυχτερίδες. Όπως είναι αναμενόμενο στον κήπο έδωσαν το «παρών» και πολλά πουλιά, κοτσύφια και κοκκινολαίμηδες ανάμεσά τους.

Το εγχείρημα, που αποσκοπεί στο ευαισθητοποιήσει το κοινό για τα ζώα και τα φυτά στην πόλη, ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο.

Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments