Η Ελληνική Ερπετολογική Εταιρεία παρουσιάζει τον νέο Άτλαντα Ερπετών & Αμφιβίων Ελλάδας

Για πρώτη φορά στη χώρα μας, η Ελληνική Ερπετολογική Εταιρεία οργανώνει, συμπληρώνει και επικαιροποιεί την διαθέσιμη πληροφορία σχετικά με τα ερπετά και αμφίβια της πατρίδας μας, με σκοπό να παραδώσει στο ευρύ κοινό, με ελεύθερη πρόσβαση, την πλέον επικαιροποιημένη βάση δεδομένων για την χωρική κατανομή των ερπετών και αμφιβίων της Ελλάδας. Το έργο υλοποιήθηκε το διάστημα 2018-2020 με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο και για αυτό εργάστηκε το σύνολο σχεδόν των Ελλήνων ερπετολόγων, μελών της Ελληνικής Ερπετολογικής Εταιρείας.

Πρόκειται για ένα φιλόδοξο εγχείρημα το οποίο δεν έχει πραγματοποιηθεί έως τώρα για καμία άλλη ταξινομική ομάδα στην Ελλάδα. Φιλοδοξία είναι αφενός η βάση να συμπληρώνεται ανά τακτά διαστήματα καθώς νέες πληροφορίες γίνονται διαθέσιμες και αφετέρου το εγχείρημα να φανεί χρήσιμο σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο πολίτη, από ανθρώπους που ασχολούνται ενεργά με την προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας μέχρι τον απλό πολίτη που ενδιαφέρεται να γνωρίσει την ερπετοπανίδα της πατρίδας μας.

elliniki-erpetopanida

Κατεβάστε το φυλλάδιο πατώντας εδώ.

atlas-amfivion-kai-erpeton-tis-elladas

Κατεβάστε τον Άτλαντα πατώντας εδώ.

Η Ελληνική Ερπετολογική Εταιρεία (ΕΛΕΡΠΕ) ιδρύθηκε το 1999 και είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με έδρα το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης. Μέλος της ΕΛΕΡΠΕ μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται για τα Αμφίβια και τα Ερπετά και συμφωνεί με τους στόχους της.

Επισκεφθείτε και περιηγηθείτε στον Άτλαντα Ερπετών και Αμφιβίων Ελλάδας.

Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments