Ε.Ε.: Η ηχορύπανση απειλεί την υγεία των πολιτών

Πηγή: Euronews

Η ηχορύπανση εξακολουθεί να αυξάνεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην έκθεση του, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος εκτιμά ότι ένας στους πέντε πολίτες εκτίθεται σε επίπεδα θορύβου που είναι επιβλαβή για την υγεία. Η κίνηση στους δρόμους παραμένει η κύρια πηγή της ηχορύπανσης, αλλά πρέπει να προσθέσουμε τις σιδηροδρομικές και εναέριες μεταφορές. Αυτή η παρατεταμένη έκθεση στον περιβαλλοντικό θόρυβο είναι επικίνδυνη για την υγεία.

Η Ευλάλια Πέρις, εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος, υπογράμμισε: «Η εκτίμησή μας είναι ότι καταγράφονται περίπου 12.000 πρόωροι θάνατοι εξαιτίας της έκθεσης στον περιβαλλοντικό θόρυβο. Υπάρχουν κι άλλες επιπτώσεις, καθώς όπως εκτιμούμε, καταγράφονται κάθε χρόνο περίπου 48.000 περιπτώσεις ισχαιμικών καρδιακών παθήσεων λόγω του θορύβου. Και φυσικά υπάρχουν κι άλλες συνέπειες, όπως ενοχλήσεις και διαταραχές του ύπνου που επηρεάζουν ένα ευρύ φάσμα του πληθυσμού».

Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος, δεν δίνεται η δέουσα προσοχή σε αυτά τα στατιστικά στοιχεία. Ενώ τονίζεται ότι όσοι ζουν σε επισφαλείς συνθήκες είναι πιο ευάλωτοι. Η ηχορύπανση ενδέχεται να ενισχυθεί κι άλλο στο μέλλον, σε πόλεις και σε αγροτικές περιοχές, καθώς η ανάγκη για μεταφορές αυξάνεται διαρκώς.

Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Ε.Ε.: Η ηχορύπανση απειλεί την υγεία των πολιτών […]