Ντοκιμαντέρ: A Plastic Ocean [ Πλαστικός ωκεανός ]

Πρωτότυπος τίτλος: A Plastic Ocean
Ελληνικός τίτλος: Πλαστικός ωκεανός
Έτος: 2016
Γλώσσα: Αγγλικά
Χώρα: Η.Π.Α.
Διάρκεια: 100′

Ένα ντοκιμαντέρ που αναδεικνύει τις επιπτώσεις του «μιας χρήσης» τρόπου ζωής παγκοσμίως. Προηγουμένως οι άνθρωποι θεωρούσαν πως μπορούν να χρησιμοποιούν το πλαστικό για μία και μόνο φορά και απλά να το ξεφορτώνονται, χωρίς επιπτώσεις σε αυτούς και τα ζώα. Αυτό αποδείχτηκε ψέμα.

Μία διεθνής ομάδα αποτελούμενη από λάτρεις της περιπέτειας και ερευνητές, σε μια αποστολή σε όλο τον πλανήτη, η οποία μελετά σε βάθος το άγνωστο που παραμονεύει κάτω από τα φαινομενικά ανεπηρέαστα και απρόσιτα νερά των ωκεανών. Τα αποτελέσματα αφήνουν εμβρόντητους τους θεατές, με εικόνες της θαλάσσιας ζωής που για πρώτη φορά έρχονται στο φως, σχετικά με την πλαστική ρύπανση και τις ολοκληρωτικές συνέπειες της στην ανθρώπινη υγεία.

Κατά τη διάρκεια των 4 χρόνων της παραγωγής του ντοκιμαντέρ, η κινηματογράφηση έγινε σε 20 διαφορετικά σημεία σε όλον τον κόσμο με ενδελεχή τρόπο, προκειμένου να καταγραφούν οι επιδράσεις της μόλυνσης και ταυτόχρονα να παρουσιαστεί η κατάλληλη τεχνολογία και πολιτική, ώστε αν εφαρμοστούν εγκαίρως, η κατάσταση να μπορέσει να βελτιωθεί.

Διαβάστε επίσης: A Plastic Ocean: 15 στοιχεία όπως καταγράφονται στο ντοκιμαντέρ

Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments