Το δέντρο της ζωής σε τέσσερις εποχές

Τίτλος: Το δέντρο της ζωής σε τέσσερις εποχές
Εκδόσεις: Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού
Έτος: 2009

Οι καταστροφικές πυρκαγιές που σημαδεύουν τα καλοκαίρια μάς έδωσαν το έναυσμα. Απέναντι σε γεγονότα που μας πληγώνουν και μας οργίζουν, αισθανθήκαμε την ανάγκη να διατυπώσουμε μια απάντηση από τη δική μας θέση, να διαμορφώσουμε μια στάση, να προτείνουμε μια λύση.

Έτσι προέκυψε η ιδέα της διοργάνωσης μιας πανελλαδικής δράσης με τίτλο Περιβάλλον και Πολιτισμός. Στη χώρα μας, άλλωστε, οι δύο έννοιες εμφανίζονται σε στενή κι αμφίδρομη σχέση. Για τα έτη 2008 και 2009 θεματικός άξονας των εκδηλώσεων ορίστηκε «Το δέντρο της ζωής σε τέσσερις εποχές».

Η έκδοση του λευκώματος έρχεται ως επιστέγασμα και ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας. Δεν επιδιώξαμε απλώς να δημιουργήσουμε ένα έντυπο αναμνηστικό της πρώτης διετίας. Πολύ περισσότερο, αντιμετωπίσαμε το λεύκωμα σαν μια ακόμα πράξη επικοινωνίας: επικοινωνία μεταξύ των συμμετεχόντων, οι οποίοι θα έχουν τώρα τη δυνατότητα να αποκτήσουν μια συνολική εικόνα∙ επικοινωνία μεταξύ των αντικειμένων που συνομιλούν μεταξύ τους, έστω κι αν προέρχονται από διαφορετικές πολιτιστικές ενότητες ή ιστορικές στιγμές∙ επικοινωνία, τέλος, με το κοινό, αποδέκτη άλλωστε όλης της προσπάθειας.

g_34044
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments