Ορεινή Πεζοπορία – Τεχνικό εγχειρίδιο για συνοδούς βουνού

Τίτλος: Ορεινή Πεζοπορία – Τεχνικό εγχειρίδιο για συνοδούς βουνού
Συγγραφείς: Γιώργος Βουτυρόπουλος – Χρήστος Μπελογιάννης
Εκδόσεις: Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου
Έτος: 2012

Η ορεινή πεζοπορία συγκαταλέγεται στις δημοφιλέστερες δραστηριότητες αναψυχής που μπορεί κάποιος να βιώσει στην ύπαιθρο. Ο φρέσκος αέρας του βουνού, οι ανοικτές εκτάσεις, η άσκηση του σώματος και η αίσθηση της περιπέτειας και ανακάλυψης, προσφέρουν ένα αναζωογονητικό μείγμα συναισθημάτων, εικόνων και παραστάσεων, το οποίο είναι ιδιαίτερα διασκεδαστικό όταν το μοιράζεσαι με άλλους. Τα βουνά προσφέρουν ομορφιές και προκλήσεις που θέλγουν τον άνθρωπο για γενιές και για πολλούς, οι περιπέτειες τους σε αυτά, αποτελούν το καλύτερο αντίδοτο στις πιέσεις της σύγχρονης ζωής.

Η συνοδεία και καθοδήγηση ομάδων σε πεζοπορικές εξορμήσεις, δίνει νέες διαστάσεις στην εμπειρία που μπορεί κάποιος να γευτεί στο βουνό, αλλά επιβάλλει σημαντικές υποχρεώσεις και ευθύνες. Οι γνώσεις και οι ικανότητες του επικεφαλής θα οδηγήσουν την ομάδα με ασφάλεια σε ένα πεδίο που εκτός από δυσκολίες ενέχει και σημαντικούς κινδύνους και οι επιλογές και οι κρίσεις του θα κάνουν διασκεδαστική ή όχι την εμπειρία στους συμμετέχοντες.

Σαν ιδιαίτερη δεξιότητα η συνοδεία, αναπτύσσεται και τελειοποιείται στο πεδίο με τη συνεχή ενασχόληση με το αντικείμενο, αλλά και στο σπίτι με τη συνεχή ενημέρωση. Η κατοχή των τυπικών προσόντων δεν αποτελεί εγγύηση για μια αποτελεσματική καθοδήγηση, αλλά απαραίτητη προϋπόθεση.

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια σύνοψη των βασικών γνώσεων που θα πρέπει να συγκεντρώνει ένας συνοδός και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει την εκπαίδευση και το εύρος των γνώσεων που απαιτούνται για μια ολοκληρωμένη κατάρτιση. Στόχος του είναι να αποτελέσει ένα μικρό βοήθημα συμπυκνωμένης ύλης για άμεση πρόσβαση από το συνοδό και ελπίδα μας είναι να γίνει ερέθισμα για επέκταση της μελέτης του στο συναρπαστικό και απαιτητικό αυτό αντικείμενο.

oreini-pezoporia-texniko-egxeiridio-gia-synodous-vounou

Κατεβάστε τον Οδηγό πατώντας εδώ.

Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments