Οι περσικές λεοπαρδάλεις επιστρέφουν στον Καύκασο

Πηγή: Euronews

Δυο περσικές λεοπαρδάλεις προσγειώθηκαν στη Μόσχα έχοντας ταξιδέψει με ειδική πτήση από τη Σουηδία μέσω Ντουμπάι. Τα εντυπωσιακά αιλουροειδή θα ενταχθούν σε πρόγραμμα επιστροφής στη φύση. Η λεοπάρδαλη της Περσίας είναι γνωστή και ως λεοπάρδαλη του Καυκάσου ζει στον Καύκασο, το Ιράν, το Αφγανιστάν και την Κεντρική Ασία.

Ο Ντιμίτρι Γκόρσκοφ είναι διευθυντής του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση στη Ρωσία: «Είμαι αισιόδοξος ότι αυτά τα ζώα θα ζήσουν μια νέα ζωή μέσω του προγράμματος επανένταξης στη φύση για περσικές λεοπαρδάλεις του Καυκάσου. Τα νεογνά τους θα απελευθερωθούν σε άλλα σημεία που έχουν υποδειχθεί από ειδικούς. Υπό μία έννοια αντιπροσωπεύουν το νέο αίμα και θα δημιουργήσουν μια νέα γενετική γραμμή».

Τα συγκεκριμένα ζώα, ένα 8χρονο θηλυκό κι ένα 9χρονο αρσενικό, έχουν μεγαλώσει σε καθεστώς αιχμαλωσίας σε ζωολογικό κήπο της Σουηδίας. Θα απελευθερωθούν στον Εθνικό Δρυμό του Σότσι, στα νότια της χώρας. Στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν απελευθερωθεί στον Καύκασο επτά λεοπαρδάλεις. Η περσική λεοπάρδαλη είναι απειλούμενο είδος καθώς ο πληθυσμός της υπολογίζεται σε λιγότερα από 1.200 ενήλικα ζώα και συνεχώς μειώνεται.

Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments