Ιταλία: Στις παραλίες η κλεμμένη άμμος

Πηγή: Euronews

Περίπου 600 κιλά λευκής άμμου, την οποία τουρίστες προσπάθησαν να αποσπάσουν από τις πανέμορφες παραλίες τις Σαρδηνίας ως ενθύμιο, επέστρεψαν στην Is Arutas, στην επαρχία Κάμπρας κοντά στο Οριστάνο. Ένα μέρος της άμμου είχε κατασχεθεί στο αεροδρόμιο του Κάλιαρι από τους ελεγκτές αποσκευών που διαχειρίζονται και τη σελίδα Κλεμμένη και λεηλατημένη Σαρδηνία στο Facebook.

Η Τιτζιάνα Πίνα, επιθεωρήτρια της δασικής υπηρεσίας δήλωσε: «Η έρευνα σε αυτοκίνητα και κατασκηνωτές είναι περίπλοκη όταν πρόκειται για την επιβολή προστίμων. Μπορούμε να το πετύχουμε τοποθετώντας σημεία ελέγχου κατά μήκος του δρόμου αλλά όχι στην είσοδο του πλοίου, καθώς η ίδια η έρευνα είναι χρονοβόρα. Οπότε είναι δύσκολο να εμποδίσουμε τέτοιου είδους δραστηριότητες».

Συνολικά έχουν κατασχεθεί 10 τόνοι άμμου που έχει εντοπιστεί στις αποσκευές τουριστών από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο. Από την 1η Αυγούστου 2017, η λήψη άμμου από τις ακτές της Σαρδηνίας τιμωρείται με βαριά χρηματικά πρόστιμα έως και 3.000 ευρώ.

Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments