Οδηγός: Ιστορίες για δηλητηριασμένα δολώματα

Τίτλος: Ιστορίες για δηλητηριασμένα δολώματα
Εκδόσεις: Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία
Έτος: 2016

Συγκρούσεις ανάμεσα στην άγρια ζωή και τον άνθρωπο λαμβάνουν χώρα όταν ο άνθρωπος θεωρήσει ότι τα άγρια ζώα έχουν προκαλέσει ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο και στις καλλιέργειές του ή έχουν μειώσει τα «θηραματικά» είδη στην άγρια φύση.

Συνήθως «ένοχοι» θεωρούνται οι λύκοι, οι αλεπούδες, τα κουνάβια και οι αρκούδες, αν και τελευταία το «μερίδιο ευθύνης» μεταφέρεται και σε άλλα είδη, όπως το αγριογούρουνο. Η γρήγορη και εύκολη λύση της τοποθέτησης δηλητηριασμένων δολωμάτων φαίνεται ότι μπορεί να βοηθήσει τον οποιοδήποτε να απαλλαχθεί από το πρόβλημα που αντιμετωπίζει άμεσα.

Από την άλλη μεριά, οι συγκρούσεις ανάμεσα στους ανθρώπους αποτελούν καθημερινό φαινόμενο. Γι’ αυτό και σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως σε αντεκδικήσεις μεταξύ γειτόνων ή συγχωριανών, κτηνοτρόφων και κυνηγών ή οποιωνδήποτε άλλων από τους οποίους ο ένας τουλάχιστον είναι ιδιοκτήτης σκύλου, το δηλητηριασμένο δόλωμα πάντα μπορεί να παίξει τον ρόλο του…

Από τον συνοπτικό Οδηγό της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας πληροφορούμαστε σχετικά με τη συγκεκριμένη -απαγορευμένη από τον νόμο- πρακτική:

  • πότε διαδόθηκε στην Ελλάδα
  • γιατί είναι τόσο επικίνδυνη
  • πόσα ζώα μπορούν να πεθάνουν από ένα δόλωμα
  • πόσες κατηγορίες δηλητηριασμένων δολωμάτων υπάρχουν
  • τη διάσταση του προβλήματος στην Ελλάδα
  • τι πρέπει να κάνουμε όταν μαθαίνουμε για φόλες ή δηλητηριασμένα ζώα στην ύπαιθρο.

istories-gia-dilitiriasmena-dolomata-elliniki-ornithologiki-etaireia

Κατεβάστε τον Οδηγό πατώντας εδώ.

Διαβάστε επίσης:

Δηλητηρίαση απειλούμενων ειδών με δολώματα

Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments