Λεύκωμα: Ιστορίες από τα δάση μας

Τίτλος: Ιστορίες από τα δάση μας
Εκδόσεις: Ευρωπαϊκή Ένωση
Έτος: 2015

Τα δάση ανέκαθεν έτρεφαν τη φαντασία του ανθρώπου, τους θρύλους, τις μυθολογίες και τους πολιτισμούς των λαών. Σε όλους τους πολιτισμούς της Ευρώπης συναντούμε τη συμβολική σχέση μεταξύ της ζωής ενός δέντρου και της ζωής ενός ανθρώπου. Η ανθολογία αυτή χαρίζει μια καινούργια οπτική στη σχέση αυτή μέσα από την ποίηση και την πεζογραφία όλων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Tα κείμενα έχουν εικονογραφηθεί με παιδικά σχέδια που ρίχνουν μια ματιά μοναδική, γεμάτη χρώμα και διεισδυτικότητα στο πώς βλέπουν τα παιδιά τα δάση και στο τι περιμένουν από μας.

Υπάρχουν πολλά είδη φυσικών δασών, δασοκάλυψης και ιδιοκτησιακών καθεστώτων των δασών σε ολόκληρη την ΕΕ. Τα δάση αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους ανανεώσιμους πόρους και μια από τις κύριες πηγές βιοποικιλότητας στην ήπειρό μας. Βοηθούν στη ρύθμιση του κλίματος, παρέχουν πρώτες ύλες για τους ανθρώπους και τροφή για τα ζώα και μας προσφέρουν ένα απάγκιο ηρεμίας στο οποίο μπορούμε να καταφύγουμε δραπετεύοντας από το άγχος της πόλης. Με άλλα λόγια, παρέχουν και προστατεύουν ένα τεράστιο φάσμα υπηρεσιών οικοσυστήματος για όλους. Τα δάση αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα μέσα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, ιδίως στις αγροτικές περιοχές.

Για ένα βιώσιμο μέλλον, η Ευρώπη έχει ανάγκη τα δάση της, και τα δάση έχουν ανάγκη τη στήριξη των πολιτών της ΕΕ, ιδίως των νέων και των παιδιών. Η αρμονική σχέση με τα δέντρα και με τα δάση μας αποτελεί σημαντικό στοιχείο της καθημερινής μας ζωής, και γι’ αυτό σας χρειαζόμαστε για να μας βοηθήσετε να βρούμε τρόπους για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση και αντιμετώπιση αυτής της καταπληκτικής, πολύτιμης πηγής ζωής έχοντας κατά νου τις μελλοντικές γενιές.

istories-apo-ta-dasi-mas

Μπορείτε να κατεβάσετε το λεύκωμα πατώντας εδώ.

Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments