Η.Π.Α: Φωτογράφος με κάμερα-παγίδα καταγράφει το πέρασμα δεκάδων άγριων ζώων από ποταμό

Ο Robert Bush είναι φωτογράφος άγριας ζωής και ζει στην Πενσυλβανία των Η.Π.Α. Από το καλοκαίρι του 2017 έχει τοποθετήσει μία κάμερα-παγίδα σε δασική περιοχή βουνού της πολιτείας, καταγράφοντας τον κορμό δέντρου πεσμένο κατά πλάτος ενός μικρού ποταμού, ο οποίος λειτουργεί σαν φυσική γέφυρα που ενώνει τις δύο όχθες. Όπως φαίνεται από τις σχεδόν καθημερινές λήψεις, το συγκεκριμένο μέρος μπορεί να παραμένει μυστικό για το ευρύ κοινό -για ευνόητους λόγους προστασίας της πανίδας-, όμως αποδεικνύεται αρκετά δημοφιλές για πολλά διαφορετικά ζώα του δάσους.

Στα εκπληκτικά βίντεο που ο φωτογράφος ανεβάζει στο προσωπικό κανάλι του, μπορεί κανείς να δει την καταγραφή δεκάδων άγριων ζώων, χαρακτηριστικών της αμερικανικής ηπείρου στα βόρεια της, από μεγάλα θηλαστικά μέχρι μικρού μεγέθους πτηνά ή τρωκτικά, μεταξύ των οποίων, οικογένειες μαύρων αρκούδων, σκαντζόχοιρους, αγριόγατες, ρακούν, κουκουβάγιες, ερωδιούς, γεράκια, αλκυόνες, ποντίκια, σκίουρους, κάστορες, μινκ, κογιότ, αγριόπαπιες, αγριόγαλους, κοράκια, αλεπούδες, ελάφια, χήνες, οπόσουμ, μαρμότες, όλα περνώντας από το ίδιο σημείο.

Από τα στιγμιότυπα δεν λείπουν και τα ευτράπελα, όπως η επίμονη περιέργεια μιας μαύρης αρκούδας να επεξεργαστεί την κάμερα ή το στραβοπάτημα μιας άλλης. Οι κάμερες-παγίδες είναι ένας ασφαλής τρόπος καταγραφής της ζωής στη φύση σε αυθεντικές συνθήκες και μάλιστα υπό όλες τις καιρικές συνθήκες, μέρα και νύχτα. Τοποθετούνται σε σημεία-περάσματα ζώων, διαθέτοντας αισθητήρα κίνησης για να ενεργοποιούνται μόλις εντοπίσουν κάποια κίνηση.

Όπως αναφέρει ο Robert Bush στην περιγραφή της σχετικής ομάδας στο Facebook, αγαπά την ύπαιθρο και την άγρια ζωή και το εγχείρημά του αποσκοπεί στο να αναδείξει τα όμορφα πλάσματα που κατοικούν στα βουνά της Πενσυλβανία.

Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Δείτε επίσης: Η.Π.Α: Φωτογράφος με κάμερα-παγίδα καταγράφει το πέρασμ… […]