Ευρώπη: Η πανδημία εξάντλησε τα αποθέματα ποδηλάτων και ανταλλακτικών

Πηγή: Euronews

Αν υπάρχει ένας κλάδος που αναζωογονήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας είναι αυτός του ποδηλάτου. Σε όλη την Ευρώπη στους δρόμους των πόλεων σε lockdown κάνουν την εμφάνισή τους όλο και περισσότερα ποδήλατα. Το ποδήλατο είναι το μέλλον για όσους θέλουν πράσινες και ελεύθερες μετακινήσεις.

Η αύξηση της ζήτησης όμως εξάντλησε τα αποθέματα. Ο Ζαν Ολιβιέ Λασέρ είναι υπεύθυνος καταστήματος ποδηλάτων στο Παρίσι. Δυσκολεύεται να ικανοποιήσει τους πελάτες του: «Οι επόμενες παραλαβές παραγγελιών για τα κορυφαία μοντέλα που πουλάμε από κάθε μάρκα θα γίνουν τον Ιούλιο, τον Αύγουστο, τον Σεπτέμβριο ή και τον Οκτώβριο. Για τα μοντέλα που έχουν πραγματικά μεγάλη ζήτηση και έχουμε παραγγελίες, θα τις παραλάβουμε τον Μάρτιο του 2022».

Τα ίδια προβλήματα έχουν και οι έμποροι ανταλλακτικών ποδηλάτων. Η αλυσίδα των logistics φαίνεται να έχει σπάσει κάπου στην Ασία καθώς το δεύτερο τρίμηνο του έτους πολλά εργοστάσια έκλεισαν εξαιτίας της πανδημίας. Ο Ουίλιαμ Ντεμπόντ εργάζεται σε μεγάλο διανομέα εξαρτημάτων και ανταλλακτικών ποδηλάτων: «Οι ναυτιλιακές εταιρείες έχουν μειώσει τον όγκο των εμπορευματοκιβωτίων. Υπάρχει όμως μεγάλη ζήτηση. Αυτό σημαίνει ότι παρατηρούνται πολύ μεγάλες καθυστερήσεις που μας επηρεάζουν κι εμάς. Μπορεί να χάσουμε και έναν μήνα δουλειάς».

Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments