Έρευνα: Αυξάνονται τα πλαστικά στη Μεσόγειο Θάλασσα

Πηγή: Euronews

Τα πλαστικά απόβλητα αυξάνονται στη Μεσόγειο θάλασσα. Αυτό δείχνει μια νέα έρευνα του πλωτού εργαστηρίου «Mediterranian Project», η οποία διεξήχθη κατά τα τελευταία έξι χρόνια. Οι ερευνητές βρήκαν μικροπλαστικά μέσα στην κοιλιά ψαριών που αλιεύτηκαν, ενώ η παράκτια παρατήρηση φανέρωσε μεγάλες ποσότητες αποβλήτων, κυρίως στη Μαύρη Θάλασσα.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν για την ραγδαία αύξηση των πλαστικών στη ζωτικής σημασίας θάλασσα. «Η παραγωγή πλαστικού στον κόσμο αυξάνεται κατά 9% κάθε χρόνο. Όταν είναι δυνατό, ας επιστρέψουμε στο γυαλί, το οποίο μπορεί να ανακυκλωθεί», τονίζει ο Ιταλός καθηγητής Αντριάνο Μαντόνα.

Το 83% των πλαστικών της Μεσογείου ανήκει στην κατηγορία των μικροπλαστικών που έχουν μήκος λιγότερο από πέντε χιλιοστά. Είναι ακριβώς αυτά τα πλαστικά που ανησυχούν πιο πολύ τους επιστήμονες, επειδή τρώγονται από τα ψάρια και άλλα θαλάσσια είδη και εισέρχονται στην τροφική αλυσίδα.

Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments